:

Vad händer med Nibes aktie?

Innehållsförteckning:

 1. Vad händer med Nibes aktie?
 2. Är Nibe köpvärd?
 3. Är Nibe övervärderat?
 4. När delar Nibe ut?
 5. Varför tappar NIBE?
 6. Vem äger NIBE?
 7. Vilken är bäst IVT eller NIBE?
 8. Varför backar NIBE?
 9. Hur länge håller en NIBE?
 10. Hur mycket el drar en NIBE värmepump?
 11. Är NIBE svenskt?
 12. Hur länge håller en värmepump NIBE?
 13. Vem äger Nibe?
 14. Hur länge håller en Nibe?
 15. Kan man stänga av NIBE värmepump?

Vad händer med Nibes aktie?

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i NIBE Industrier en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i NIBE Industrier.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Är Nibe köpvärd?

Vårt fokus på hållbara energilösningar i världsklass har gett närmare 25 års lönsam tillväxt och en växande internationell närvaro. För den som varit aktieägare i NIBE Industrier sedan börsintroduktionen 1997 har detta inneburit en god investering.

Ambitiösa finansiella mål med hög efterlevnad

Är Nibe övervärderat?

NIBE har upplevt en exponentiell tillväxt i efterfrågan på sina produkter på grund av den ökande globala trenden mot energieffektivitet och hållbart boende. I takt med att både företag och hushåll blir mer medvetna om sin miljöpåverkan ökar behovet av produkter som minskar energiförbrukningen.

NIBE tillhandahåller denna typ av lösningar och kan därmed dra nytta av den växande trenden mot miljövänligt beteende. En sådan efterfrågan innebär en spännande marknadsföringsmöjlighet för NIBE och ett viktigt steg mot att minska vårt kollektiva ekologiska fotavtryck.

När delar Nibe ut?

Tisdagen den 16 maj 2023 hölls årsstämma i NIBE Industrier AB (publ) i NIBEs nya värmepumpsfabrik i Markaryd.

UtdelningStämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att utdelning lämnas med 0,65 kronor per aktie. Avstämningsdag för aktieutdelning är den 19 maj 2023.

Varför tappar NIBE?

This content isn't available right now

When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.

Vem äger NIBE?

Bolagsvärdet är en kvalificerad bedömning av ett företags teoretiska värde som inte nödvändigtvis reflekterar ett eventuellt försäljningspris av bolaget.

Vilken är bäst IVT eller NIBE?

 • Värmepumparna i jämförelsen passar i hus av normal storlek. En värmepump i samma serie men av annan storlek än den jämförda kan få andra poäng
 • Vi har bland annat utgått från mätpunkter i energimärkningen men valt ut dessa på en mer detaljerad nivå än vad som presenteras på produktens energimärkningsetikett. Dessutom har vi lagt in andra viktiga områden som garantier och funktioner
 • Vi har samlat in information från leverantörerna av värmepumpar. För varje produkt har ett antal mätpunkter inom områdena, miljöeffektivitet, funktion och garanti tagits fram. Resultatet från dessa mätpunkter har sedan översatts i ett poängsystem för respektive område
 • För värmepumptyperna, Luft/Vatten, Frånluft och Vätska/Vatten har vi valt mätpunkter utifrån en systemlösning där även varmvattenstillverkning ingå
 • Mätpunkterna är också generellt valda för drift i värmekretsar med högre temperaturer, alltså värmesystem som består av radiatorer eller blandade system med radiatorer och golvvärme. Om du till exempel har enbart golvvärme eller ett väldigt välisolerat hus kan det vara värt att titta på hur energieffektiva värmepumparna är i dessa driftsförhållanden då temperaturen i värmesystemet är betydligt lägre. Detta kan påverka vilken värmepump som passar bäst i just ditt fall
 • För luftvärmepumpar tittar vi mycket på om värmepumpen ger bra effekt även vid lägre utetemperaturer. Vi gör inte någon bedömning hur den fungerar vid kyldrift. KVI utför idag funktionstester på värmepumpar
 • Värmepumparna som finns med i vår jämförelse är alla godkända. De produkter som klarat sig allra bäst får stämpeln ”Bra val”. Stämpeln ges till de produkter som klarat sig riktigt bra inom alla områden

Varför backar NIBE?

Vi inleder veckans affärer med marknaden för värmepumpar som just nu ser ut att förlora mark i Tyskland. Detta enligt Ålandsbanken som under morgonen redovisade statistik från tyska BEG-programmet, där det framgår att ansökningarna sjunkit med hela 88 procent, jämfört med i fjol.

En oroväckande trend som färgar av sig på de svensk bolagen i sektorn.

Hur länge håller en NIBE?

Hur vill du värma upp ditt hus? Genom att installera en värmepump kan du få ner elkostnaderna rejält och spara pengar. Det finns många olika värmepumpar att välja mellan och frånluftsvärmepump är ett bra val för dig som har befintliga ventilationskanaler. Här hjälper vi dig att välja rätt frånluftsvärmepump till ditt hus.

Hur mycket el drar en NIBE värmepump?

Vi har tre års garanti på alla våra produkter.

NIBE F730 har en kompressor som kan uppfylla energibehovet i en ny bostad på upp till omkring 200 m². NIBE F730 levereras som ett komplett paket som kan förse din bostad med värme, varmvatten och ventilation. Eftersom kompressorn är inverterstyrd är driften mycket ekonomisk och värmeeffekten två eller till och med tre gånger så hög som för konventionella frånsluftsmodeller. Tillsammans med andra verkningsgradshöjande funktioner ger detta minimal energiförbrukning. En väl isolerad varmvattentank minimerar värmeförlusten, medan energisnål cirkulationspump och fläkt i ventilationsenheten hjälper till att hålla energiförbrukningen så låg som möjligt.

Är NIBE svenskt?

Baserat på din sökning kan följande exempel innehålla grova ord.

Baserat på din sökning kan följande exempel innehålla talspråkliga ord.

Hur länge håller en värmepump NIBE?

I det sjätte avsnittet av Värmepodden pratar vi livslängd. Hur många år kan man förvänta sig att en värmepump håller och är det någon skillnad på hur länge en luftvärmepump levererar jämfört med till exempel bergvärme? I studion finns specialisterna Dan Lundgren och Michael Kallies tillsammans med Frida Zetterström, som leder samtalet.

Vem äger Nibe?

Nibe, som bland annat tillverkar värmepumpar, braskaminer och varmvattenberedare, har haft en minst sagt framgångsrik resa på börsen. Under de snart 26 år som bolagets aktier handlats på börsen har värdet stigit med runt 40 000%.

På kuppen har inte bara VD Gerteric Lindquist blivit mångmiljardär. En hel rad medarbetare har blivit miljardärer i Markaryd, en kommun med blott 10 000 invånare. 1989 köpte Lindquist och 17 andra anställda loss det som skulle blir Nibe Industrier AB.

Hur länge håller en Nibe?

Bästa vägen till ett lönsamt och smidigt värmepumpsbyte är att vara väl förberedd. Vi hjälper dig med det - oavsett vilket varumärke du har på din nuvarande värme- eller varmvattenanläggning. Vill du veta vilken modell som passar dig? 

Kan man stänga av NIBE värmepump?

Mycket diskussion blev det efter artikeln där Eva Rosqvist varnade för att stänga av elpatronen. Lars Almén, Afry och David Kroon, Nibe har synpunkter på om det finns risk för att kompressorn blir övervarvad. Foto: Privat

De flesta i branschen tycker att det är en dålig idé att stänga av elpatronen i en värmepump. Men det är frågan om kompressorns övervarvning som blivit het i sociala medier.