:

Hur bra är BMW iX?

Innehållsförteckning:

 1. Hur bra är BMW iX?
 2. Vad gäller med förmånsbil?
 3. Hur mycket väger en BMW iX?
 4. När kommer iX 50?
 5. Är BMW dyr att serva?
 6. Hur snabbt laddar BMW iX?
 7. Är det värt att ha förmånsbil 2023?
 8. När lönar det sig att ha förmånsbil?
 9. Är BMW elbilar bra?
 10. Vilken BMW är bäst att köpa?
 11. Vilket bilmärke är dyrast att serva?
 12. Kan BMW ladda på Tesla?
 13. Hur länge håller ett bilbatteri BMW?
 14. Vilka bilar får sänkt förmånsvärde 2023?
 15. Vilka bilar har lägst förmånsvärde 2023?

Hur bra är BMW iX?

BMW iX 50 xDrive (2022) Motor: Elmotor på respektive axel, 523 hästkrafter, 765 newtonmeter Kraftöverföring: 1-stegad automatlåda, fyrhjulsdrift Acceleration: 0–100 km/h: 4,6 sekunder Toppfart: 200 km/h Elektrisk räckvidd: 630 km Vikt: 2 585 kg Mått (längd/höjd/bredd): 4953/1695/2230 mm Pris: Från 1 081 000 SEK (testbil cirka 1 300 000 SEK)

Flertalet gånger har BMW toppat listan över de mest miljöhållbara biltillverkarna. Den första massproducerade BMW-elbilen kom redan år 2013 i form av BMW i3 som stoltserade med användning av återvunna material, kolfiberförstärkt plast och ett genomgående fokus på just miljön.

Vad gäller med förmånsbil?

Att välja förmånsbil kan kännas både roligt och lite nervöst. Våra kunniga säljare vet att det är ett stort beslut och de finns där för att hjälpa dig hitta den förmånsbil som passar just dig och dina behov.

Hos oss har du ett stort utbud av modeller att välja bland – hela Volvos, Fords, Renaults och Dacias modellprogram finns till ditt förfogande. Självklart hjälper vi dig räkna ut förmånsvärdet och kan berätta vad kostnaden på olika bilar kommer bli för dig som förare. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att välja förmånsbil.

Är du bilansvarig på ett företag kan våra engagerade företagsrådgivare hjälpa dig skapa en bilpolicy för företagets förmånsbilar. Vi kan ta fram offerter, räkna TCO:er och göra skräddarsydda förslag som anpassats efter företagets vagnpark och behov. Oavsett om ni behöver 1 eller 100 företagsbilar kan vi hjälpa er.

Hur mycket väger en BMW iX?

BMW iX-formatet är eget, en storkombi-/crossover för långfärd i högsta komfort. Nästan bara aluminium och kolfiber i konstruktionen.

BMW:s radikala elbjässe iX är packad av teknik och går utanpå det mesta i säregen stil. Den erbjuder högsta bekvämlighet – och vikt. En detalj irriterar mitt i den suveräna åkkomforten.

När kommer iX 50?

Nu på Youtube: Alrik ger sig ut på långtur med bekväma BMW iX 50, men hamnar snabbt i ett omfattande laddkaos. Bilen bidrar föga till att lindra laddbesvären.

BMW iX är den mest avancerade elbilen från BMW. Fantastiskt bekväm, snabb, härlig att köra och mycket lyxig. Men räcker det?

Är BMW dyr att serva?

En ny genomgång från verkstadssajten Lasingoo avslöjar att BMW 5-serie har den högsta servicekostnaden bland Sveriges tio mest sålda begagnade bilar.

Sajten har räknat ut den genomsnittliga servicekostnaden för de populäraste begagnatbilarna som tillverkades 2016 och som rullar 1 500 mil om året. Priserna är hämtade från allbilsverkstäder i Stockholm (inte märkesverkstäder).

Hur snabbt laddar BMW iX?

Sätt i kontakten och ladda. Vi vet att det ibland råder förvirring så därför har vi samlat det du behöver veta om laddning och räckvidd här. Laddning behöver inte ta lång tid. Visste du till exempel att det bara tar 8 minuter att få 100 km räckvidd till en BMW iX vid användning av en ultrasnabb laddare? Och 100 km räcker för flera vändor till förskolan, träningshallen och mataffären. Om du är nyfiken på att köpa elbil och funderar på hur det här med räckvidd fungerar så får du mer information längre ner på sidan.

Upplev friheten som det innebär att kunna ladda din bil enkelt överallt på resan med BMW Charging.

Är det värt att ha förmånsbil 2023?

En tjänstebil är en bil som ägs (alt. leasas) av ett företag och som är avsedd att användas i tjänst. Det finns tjänstebilar som enbart får användas i arbetet, men det finns också tjänstebilar som den anställde får använda privat.

När lönar det sig att ha förmånsbil?

Senast förra veckan fick jag frågan från en företagare som stod i begrepp att köpa ny bil. Hon ville veta vad som skulle vara mest fördelaktigast. Att köpa bilen privat eller i företaget? En enkel fråga kan tyckas men där det inte alltid finns ett enkelt svar. Som med mycket annat finns det flera saker att ta hänsyn till. Med privatbil betalar du själv alla kostnader förknippat med bilen privat. Det vill säga inköp av bilen, skatt, försäkring och reparation och underhåll. Med tjänstebil är det företaget som köper eller leasar bilen och som också står för alla kostnader förknippat med den. Tjänstebilen används uteslutande för körning i tjänsten men om du använder tjänstebilen även för privat körning, mer än tio tillfällen per år eller mer än 100 mil, ska du förmånsbeskattas. Därmed blir tjänstebilen en förmånsbil.

Drivmedlet för förmånsbilen kan du välja att betala privat och då får du ta ut milersättning för de mil du kör i tjänsten. Det andra alternativet är att företaget betalar allt drivmedel men då ska du också förmånsbeskattas med 120% av marknadsvärdet av drivmedlet för de mil du kör privat. Detta avskräcker många och de väljer istället att själv betala drivmedlet och ta ut milersättning för de mil de kör i tjänsten. Om förmånsbil eller privatbil är mest fördelaktigt för just dig beror bland annat på vilken bil det är och hur många mil du kör privat och i företaget. Det är svårt att säga ett exakt milantal när de olika alternativen är mest fördelaktiga, men generellt kan man säga att ju mer du kör desto mer fördelaktigt är det med förmånsbil. Tanken med förmånsbeskattning är att det ska vara kostnadsneutralt om man kör ”normalt” antal mil (ca 1500 mil totalt) per år. Det vill säga att det ska kosta lika mycket om du väljer privatbil eller förmånsbil. Införandet av Bonus Malus under 2018 gör också att fordonsskatten numera räknas in när man beräknar förmånsvärdet. Dock gäller det bara bilar som registrerats efter 1 juli 2018.

Är BMW elbilar bra?

Få bilmärken har tagit mer stryk av Teslas framfart än BMW. Många av de nya Teslaägarna kommer från det bayerska märket och Elon Musks skapelse har stressat de tyska ingenjörerna de senaste åren. Mer i image än i ren försäljning.

Så sent som i går gick BMW-chefen Oliver Zipse ut och kritiserade Teslas kvalitet och anklagade märket att växa genom prissänkningar.

Vilken BMW är bäst att köpa?

BMW 9X omfattar 5 olika karossformer och flera olika modeller. Karosstilarna inkluderar sedan, coupé, cabriolet och kombi. Bilen var extremt framgångsrik över hela världen, främst på grund av sin tillförlitlighet och sitt fina utseende. E90:orna kan lätt ses på vägarna eftersom de är lätta att köpa och snyggt byggda.

Om du nu vill köpa denna gamla bil bör du veta att varje begagnad bil kommer med sin beskärda del av problem. Detta betyder absolut inte att bilen inte är bra att köpa. De snabbare modellerna är mer benägna att ha vissa problem jämfört med andra.

Vilket bilmärke är dyrast att serva?

De flesta av bilarna på den här listan är högpresterande bilar som har avancerad teknik och många olika system. Detta gör att de kräver specialiserad teknisk kompetens och reservdelar som kan vara dyra.

Förutom detta kan de också kräva mer underhåll än en vanlig bil. Det kan vara allt från att byta olja oftare till att byta ut dyrare delar, som till exempel bromsar eller kopplingar.

Kan BMW ladda på Tesla?

Tesla har åpnet neste hele ladenettverket sitt for andre merker. Over natten har ikke-Teslaeiere fått tilgang til 497 nye ladepunkter.

Tesla har åpnet nesten hele ladenettverket for andre merker. Sommerens elektriske ferie byr dermed på et vesentlig bedre ladetilbud enn i fjor. Når Tesla nå åpner opp nesten hele nettverket sitt av Superchargere betyr det at 812 lynladere blir tilgjengelige for andre bilmerker.

Hur länge håller ett bilbatteri BMW?

I Norge, där elbilar är betydligt vanligare än i Sverige, genomfördes en studie på taxibilar som rullat minst 20 000 mil. Batteriet på dessa bilar hade bara minskat sin kapacitet med 15 - 25 % utifrån batteriets ursprungliga effekt. Även om batteriet skulle utnyttjas ett flertal timmar per dag sker alltså inte någon stor minskning över tid.

En annan studie visar på ett liknande resultat. Det är telematikföretaget Geotab som samlat in information från 6300 elbilar runt om i världen och som totalt täcker 1,8 miljoner kördagar. Deras statistik visar att ett elbilsbatteri i genomsnitt tappar 2,3 % av dess totala kapacitet per år. Det innebär en kortare räckvidd men samtidigt sammanfattar Geotab att batteriets livslängd i de flesta fall kommer vara längre än fordonets livslängd.

Ett annat exempel är Nissan Leaf där Nissan beräknar den genomsnittliga livslängden på bilen till ca 10 år och dess batterier i 22 år. Ett resultat som de presenterade efter att ha analyserat 400 000 Leafs och dess batteriers kapacitet. Därmed behöver företaget även hitta en smidig lösning för att kunna återanvända batterierna.

Vilka bilar får sänkt förmånsvärde 2023?

Den 1 juli 2022 införs ändrade regler för att beräkna förmånsvärde på tjänstebil. Reglerna har ofta förändrats under de senaste åren, men nu slipper vi kanske förändringar under ett tag framöver?

Vilka bilar har lägst förmånsvärde 2023?

Se hela listan för dig som funderar på att investera i ny tjänstebil.

Listan och de ekonomiska nyckeltalen har tagits fram av tjänstebilskonsulten Ynnor till Tidningen Företagaren.