:

Varför kan jag inte komma in på Kivra?

Innehållsförteckning:

 1. Varför kan jag inte komma in på Kivra?
 2. Hur öppnar jag Kivra?
 3. Varför ska man ha Kivra?
 4. Hur använder man Kivra?
 5. Hur ansluter jag till Kivra?
 6. Var hittar jag min digitala brevlåda?
 7. Vill inte ha mina räkningar i Kivra?
 8. Vem betalar för Kivra?
 9. Vad händer om man tar bort Kivra?
 10. Kan man komma in på Kivra utan BankID?
 11. Kan man komma in på Kivra utan bankid?
 12. Hur laddar man ner Kivra?
 13. Kan Kivra läsa min post?
 14. Vad händer med Kivra när man dör?
 15. Hur länge ligger dokument kvar i Kivra?
 16. How do I log in to kivra?
 17. When can I expect my digital Deklaration in kivra?
 18. Is it possible to Skicka digital kvitton post kivra?
 19. What is the difference between kivra and papperspost?
 20. How do I log in to kivra?
 21. When can I expect my digital Deklaration in kivra?
 22. Is it possible to Skicka digital kvitton post kivra?
 23. What is the difference between kivra and papperspost?

Varför kan jag inte komma in på Kivra?

Kenth Nordström

Ja nu är man låst .För nu kom det förnya ditt bankid , Och som det är nu så måste man ha en ny tele .Och ett pass ,Och det är inte gjort i en handvändning .Och kostar pengar ,Så varför kommer man in på vanliga bank id på dator ,Det är ju för dåligt

Hur öppnar jag Kivra?

Det finns fyra olika digitala brevlådor som kan ta emot myndighetspost. Den digitala brevlådan från Digimail upphörde den 1 juni 2022. Den som har Digimail behöver i stället välja en annan brevlåda.

Den digitala brevlådan e-boks upphörde den 1 december 2022 för offentliga aktörer som myndigheter, regioner och kommuner.

Skaffa den brevlåda du gillar bäst. Kontrollera sedan att du har valt att få myndighetspost till din digitala brevlåda.

Varför ska man ha Kivra?

Nyhet Deklarationen är redan inskickad för över 3 miljoner svenskar, majoriteten genom sin digitala brevlåda. Det som hittills varit en förlustaffär kan nu bli en vinstaffär i hundramiljonersklassen för investerarna. Vid årsskiftet ska myndigheter börja betala för sina utskick till de digitala brevlådorna.  

Den 31 mars var sista dagen att deklarera digitalt om man vill ha eventuell skatteåterbäring runt påsk. Över fyra miljoner svenskar har i år fått sin deklaration skickad till sig digitalt. 2,2 miljoner av dem har valt att deklarera innan april genom sin digitala brevlåda.

Hur använder man Kivra?

Farväl, fönsterkuvert. Med oss får du många av dina brev i appen. Win-win för dig och miljön!

Hur ansluter jag till Kivra?

Kivra är en digital brevlåda där du kan ta emot och betala dina fakturor.

Du väljer själv om du vill betala din faktura direkt i Kivra, eller om du bara vill använda Kivra som en digital brevlåda och betala fakturan manuellt. För att använda tjänsten behöver du lägga in ett bankkonto och ha Mobilt BankID.

Kivra är ett bra alternativ för dig som hanterar närståendes fakturor då det finns möjlighet att dela brevlåda.

Var hittar jag min digitala brevlåda?

Det finns fyra olika digitala brevlådor som kan ta emot myndighetspost. Den digitala brevlådan från Digimail upphörde den 1 juni 2022. Den som har Digimail behöver i stället välja en annan brevlåda.

Den digitala brevlådan e-boks upphörde den 1 december 2022 för offentliga aktörer som myndigheter, regioner och kommuner.

Skaffa den brevlåda du gillar bäst. Kontrollera sedan att du har valt att få myndighetspost till din digitala brevlåda.

Vill inte ha mina räkningar i Kivra?

Just nu får vi många frågor om digital faktura i Kivra. Har du beställt ett digitalt vaccinationsbevis får du per automatik fakturor från NSVA och övrig myndighetspost. Du kan enkelt ändra hur du vill får din post i Kivras app.

Vem betalar för Kivra?

Sedan starten 2014 har Kivra delat ut digital myndighetspost utan att få betalt. Men nu blir det ändring på det, enligt regeringens höstbudget. Vd Anna Bäck tror beslutet kan ge Kivra intäkter på cirka 45 miljoner kronor per år.

”Det här är ett besked som vi har sett fram emot”, säger hon.

Vad händer om man tar bort Kivra?

Har du fått pappersfakturor från oss och aktiverat den digitala brevlådan Kivra, får du nu dina fakturor direkt till din Kivra. Du som har e-faktura eller e-postfaktura får dina fakturor som tidigare.

Vi arbetar för hållbarhet och enkelhet för våra kunder. Som avsändare i Kivra bidrar vi till en minskad klimatpåverkan och erbjuder dig möjligheten att ta emot och betala din faktura digitalt.

Kan man komma in på Kivra utan BankID?

För att kunna logga in på Kivra behöver du ha ett Mobilt BankID. Här kan läsa hur du loggar in på en dator, med Mobilt BankID.

Kan man komma in på Kivra utan bankid?

Har använd Kivra från början och aldrig haft problem, bra att ni skickar påminnelse så man slipper extra avgifter.Att jag ser nu många som klagar förvånar mig

Kivra behövs inte ! Det bara trasslar till allt som en helt onödig mellanhand .Det drar också pengar från mitt bankkonto utan förklaring ! Det ser jag som allvarligast !

Super, så mycket bättre än att få post i brevlådan!

Jobbar inom Stockholms stad och vi får vårat lönebesked via Kivra.Tidigare då man kunde logga in med lösenord fungerade det bra.Sedan ni tog bort den möjligheten har jag inte längre tillgång till min lönespecifikation.På vilket sätt blir ni finansierade?är det via kommunen eller är det via staten ni har uppdraget?Är det inte meningen att alla medborgare ska kunna ta del av sin lönespecifikation utan ha en smartphone eller surfplatta.Tycker detta är botten att ni förutsätter att alla har en telefon som är kompatibel med Kivra.Jag har avslutat mitt konto hos er.Hoppas ni inte blir långlivade i denna bransch.

Hur laddar man ner Kivra?

 • Vi bör undvika riktiga personuppgifter (som SSN, email, telefonnummer, namn, adress, etc.) i Sandbox när det är möjligt.

 • Om vi behöver använda riktiga personuppgifter (exempelvis när Mobilt BankID behövs för en tredjepartsservice som Tink, eller om vår Sandbox kräver en riktig email-adress) måste du använda dina egna personuppgifter och sedan radera dem när de inte längre behövs.

 • Kan Kivra läsa min post?

  Farväl, fönsterkuvert. Med oss får du många av dina brev i appen. Win-win för dig och miljön!

  Vad händer med Kivra när man dör?

  Om endast en person ska ärva så räcker det med en registrerad bouppteckning. Detta är väldigt vanligt eftersom det tillämpas på makar och registrerade partners. Om ena maken dör så ska den andra maken ärva allt, det är en ensam person som ska ärva allt trots att det finns barn i familjen. Barnen har nämligen rätt till arv först när även den andra föräldern avlider. 

  Om det endast är en som ska ärva allt så övergår tillgångarna från dödsboet till den personen när bouppteckningen registreras hos Skatteverket. Det behövs då ingen arvskifteshandling, men man kan behöva se till att viss egendom registreras på en. Ett exempel är fastigheter där den nya ägare måste anmälas och ansöka om ny lagfart hos Lantmäteriet. Om man haft en gemensam hyresrätt med den avlidne så måste hyreskontraktet ändras till rätt namn.

  Hur länge ligger dokument kvar i Kivra?

  Fakturor från Härryda kommun kommer till din digitala brevlåda, om du använder Kivra eller Min myndighetspost.

  Du som har anmält faktura till internetbanken får även fortsättningsvis din faktura till internetbanken. Kivra och Min myndighetspost ersätter pappersfakturan. Du som inte är ansluten till Kivra eller Min myndighetspost får fakturan som tidigare.

  How do I log in to kivra?

  För att kunna logga in på Kivra behöver du ha ett Mobilt BankID. Här kan läsa hur du loggar in på en dator, med Mobilt BankID. Gå till kivra.se på din dator och klicka på "Logga in". Starta appen Mobilt BankID där du har den installerad. Tryck på symbolen för QR-kod och rikta din enhets kamera mot QR-koden på datorns skärm.

  When can I expect my digital Deklaration in kivra?

  Om du har skaffat Kivra före den 24 februari får du din deklaration i början av mars. Här har vi samlat det du behöver veta om digital deklaration i Kivra. Tiotusentals företag och myndigheter skickar post med Kivra. Nya ansluter varje vecka. Nu ansluter dessutom flera butiker för att skicka digitala kvitton.

  Is it possible to Skicka digital kvitton post kivra?

  Tiotusentals företag och myndigheter skickar post med Kivra. Nya ansluter varje vecka. Nu ansluter dessutom flera butiker för att skicka digitala kvitton. Hur skaffar jag Kivra? Vilka företag och myndigheter skickar post med Kivra? Kan jag välja vilken post jag vill få digitalt?

  What is the difference between kivra and papperspost?

  Kivra är säkrare än vanlig papperspost. Din post anländer utan fördröjning och inget kommer bort. All data är krypterad och ingen obehörig kommer åt ditt innehåll. Samla dina viktiga dokument och ha det tillgängligt när du än behöver. Post, fakturor, kvitton och uppladdade handlingar. Skrota pappershögarna för gott.

  How do I log in to kivra?

  • För att kunna logga in på Kivra behöver du ha ett Mobilt BankID. Här kan läsa hur du loggar in på en dator, med Mobilt BankID. Gå till kivra.se på din dator och klicka på "Logga in". Starta appen Mobilt BankID där du har den installerad. Tryck på symbolen för QR-kod och rikta din enhets kamera mot QR-koden på datorns skärm.

  When can I expect my digital Deklaration in kivra?

  • Om du har skaffat Kivra före den 24 februari får du din deklaration i början av mars. Här har vi samlat det du behöver veta om digital deklaration i Kivra. Tiotusentals företag och myndigheter skickar post med Kivra. Nya ansluter varje vecka. Nu ansluter dessutom flera butiker för att skicka digitala kvitton.

  Is it possible to Skicka digital kvitton post kivra?

  • Tiotusentals företag och myndigheter skickar post med Kivra. Nya ansluter varje vecka. Nu ansluter dessutom flera butiker för att skicka digitala kvitton. Hur skaffar jag Kivra? Vilka företag och myndigheter skickar post med Kivra? Kan jag välja vilken post jag vill få digitalt?

  What is the difference between kivra and papperspost?

  • Kivra är säkrare än vanlig papperspost. Din post anländer utan fördröjning och inget kommer bort. All data är krypterad och ingen obehörig kommer åt ditt innehåll. Samla dina viktiga dokument och ha det tillgängligt när du än behöver. Post, fakturor, kvitton och uppladdade handlingar. Skrota pappershögarna för gott.